Konvoj ruske humanitarne pomoći krenuo na istok Ukrajine

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konvoj ruske humanitarne pomoći krenuo na istok Ukrajine

Ruski dvanaesti konovoj sa humanitarnom pomoći prešao je granicu izmejdu Rusije i Ukrajine i krenuo na istok ka Donjecku i Ligansku, saopštila je danas TAS S-u pres služba ruskog Ministarstva za hitne situacije.

Procedura na carini je završena, oko 80 kamiona je krenulo ka Donjecku i još 80 ka Lugansku, navela je pres služba ruskog ministarstva.

U konvoju se nalazi 750 tona humanitare pomoći za Donjeck i isto toliko pomoći za Lugansk.

Pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se sastoji od životnih namirnica, lekova i gradjevinskog materijala.

Do sada je u Donjecku i Lugansku oblast konvojima upućeno više od 13.000 tona humanitarne pomoći, uglavnom hrane, lekova i gradjevinskog materijala.

Krajem godine u Donbas su dopremljeni i novogodišnji paketići za decu, navodi TAS S.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Još jedan konvoj ruske humanitarne pomoći krenuo ka Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2015

Ruski dvanaesti konvoj sa humanitarnom pomoći prešao je granicu između Rusije i Ukrajine i krenuo na istok ka Donjecku i Ligansku, saopštila je danas TAS-u pres služba ruskog Ministarstva za hitne situacije...Procedura na carini je završena, oko 80 kamiona je krenulo ka Donjecku i još 80 ka Lugansku,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.