Kijev objavio kako su snage Rusije zauzele Novoazovsk

Izvor: Politika, 28.Avg.2014, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev objavio kako su snage Rusije zauzele Novoazovsk

KIJEV–Ukrajinski savet za bezbednost i odbranu objavio je danas na Tviteru kako su pogranični grad Novoazovsk i drugi delovi jugoistoka zemlje potpali pod kontrolu ruskih snaga, koje su zajedno sa proruskim aktivistima krenule u kontraofanzivu.

Ističe se kako su se ukrajinske vladine snage povukle iz Novoazovska „kako bi se sačuvali životi” i da se sada pregrupišu u lučkom gradu Marijupolju, prenosi Rojters.

Dodaje se kako ruske snage i proruski aktivisti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << planiraju kontraofanzivu na Ilovajsk i Šahtarsk, istočno od Donjecka.

Iz štaba samoproklamovane Donjecke Narodne Republike (DNR) danas je saopšteno kako su preuzeti kontrolni punktovi i uporišta ukrajinskih snaga u predgrađu Mariupolja, na jugoistoku Ukrajine, kao da je zauzet most na reci Gruški-Jelančik, prenose RIA Novosti.

Juče su zvaničnici DNR saopštili kako su njihovi tenkovi ušli u ključni grad Novoazovsk, na Azovskom moru, kao i da je zarobljeno 65 pripadnika ukrajinskih pograničnih jedinica u blizini sela Uljanivske i još 24 vojnika kijevskih snaga blizu sela Petrivske.  

Porošenko: Ruske snage izvršile invaziju na Ukrajinu

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je danas izjavio da su ruske snage izvršile invaziju na Ukrajinu i sazvao hitan sastanak ukrajinskog Saveta za bezbednost i odbranu, na kojem će se odlučiti o daljim koracima.

„Doneo sam odluku da otkažem radnu posetu Turskoj zbog značajnog pogoršanja situacije u regionu Donjecka, a posebno u gradovima Amvrosijivka i Starobeševe, imajući u vidu da je u toku invazija ruskih snaga”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu predsedništva Ukrajine, preneo je Rojters.

Rusko Ministarstvo odbrane odbilo je da komentariše medijske izveštaje o tome da su u Novoazovsku uočeni ruski tenkovi.

„Ruske vlasti su mnogo puta jasno rekle da tamo nema regularnih trupa ruske vojske. Rusija ne učestvuje u tom konfliktu”, izjavio je izvor iz ruske diplomatije.

Tanjug

objavljeno: 28.08.2014.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Twiter

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Ukrajinske snage povučene iz Novoazovska

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2014

KIJEV - Ukrajinske trupe povučene su iz graničnog grada Novoazovska i još nekih oblasti na jugoistoku zemlje da bi se sačuvali životi vojnika pred kontraofanzivom ruskih i proruskih snaga, saopštio je danas ukrajinski Savjet za odbranu i bezbjednost...U saopštenju objavljenom na "Tviteru" navodi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.