Izvor: Nezavisne Novine, 28.Maj.2016, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev gomila vojsku na granici sa Krimom?

SEVASTOPOLJ - U oblasti koja se graniči s teritorijom severnog Krima porastao je broj ukrajinskih vojnika i oklopne tehnike, saopštio je izvor iz bezbjednosnih struktura.

“Poslednjih dana u oblasti rusko-ukrajinske granice na sjeveru Krima uočena je koncentracija vojnih formacija i povećanje oklopne tehnike. Na teritoriji Hersonske oblasti nedaleko od Armjanska i Čongaroskog tesnaca pojavile su se zaštićene >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vatrene zone“, rekao je sagovornik RIA Novosti.

Prema riječima izvora, pojačanje ukrajinske oklopne grupacije dogodilo se bukvalno za nekoliko dana.

“Uočavaju se desetine tenkova ukopanih u zemlju, povećan je broj oklopnih transportera, formira se linija vatrene podrške snagama“, saopštio je on.

Potpredsjednik krimskog parlamenta Remzi Iljasov rekao je da su akcije Kijeva “pokušaj provociranja sukoba i zastrašivanja“.

“Njima je svojstveno da zveckaju oružjem koje je odavno neupotrebljivo. Sličnim ispadima Rusiju neće uplašiti“, dodao je poslanik.

Prema riječima Iljasova, Rusija štiti svoje građane i “nikakva armija ne smije da je izaziva“. Pres-služba Crnomorske flote Rusije nije komentarisala ovo saopštenje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.