Kanada odobrila Ukrajini zajam od 160 miliona USD

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jan.2015, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada odobrila Ukrajini zajam od 160 miliona USD

Kanada će Ukrajini pružiti dodatnu finansijsku pomoć od 200 miliona kanadskih ili 160 miliona američkih dolara, javila je agencija UNN, pozivajući se na saopštenje kanadskog premijera Stivena Harpera.

U saopštenju objavljenom na njegovom sajtu, navodi se da će zajam Kijevu biti obezbeđen pod povoljnim uslovima i da on treba da stabilizuje ekonomsku i socijalnu situaciju u Ukrajini, navodi agencija, podsećajući da je u septembru prošle godine Kanada Kijevu već odobrila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kredit s olakšicama u istom iznosu.

UNN prenela je iz glavnog grada Ukrajine saopštenje predsednika Petra Porošenka da je telefonom razgovarao sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

Porošenko je, kako je navedeno u saopštenju njegove pres službe, zahvalio SAD na odluci o izdvajanju dve milijarde dolara kreditnih garancija i izrazio uverenje da će ta makrofinansijska pomoć omogućiti Ukrajini da stabilizuje makroekonomsku situaciju i snizi napetost na finansijskom tržištu.

Agencije su u sredu prenele da su ministri finansija SAD i Ukrajine, Džejkob Džozef Lju i Natalija Jaresko, potpisali deklaraciju o davanju Ukrajini kreditnih garancija a ukrajinska ministarka rekla je da će to omogućiti nastavak reformi u Ukrajini i privlačenje međunarodnog finansiranja i zajmova.

Porošenko i Bajden su razmotrili situaciju u Donjeckom basenu a američki potpredsednik je izrazio snažnu podršku Porošenkovom postupanju i najavio mogućnost proširenja sankcija Rusiji u slučaju dalje eskalacije, navodi UNN.

Porošenko i Bajden su dogovorili bilateralni susret tokom Minhenske konferencije o bezbednosti, koja će biti održana od 6. do 8. februara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

POSLE EU i SAD: I Kanada daje OGROMAN novac Ukrajini!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jan.2015

Kanada će Ukrajini pružiti dodatnu finansijsku pomoć od 200 miliona kanadskih ili 160 miliona američkih dolara, javila je agencija UNN, pozivajući se na saopštenje kanadskog premijera Stivena Harpera. U saopštenju objavljenom na njegovom sajtu, navodi se da će zajam Kijevu biti obezbeđen pod...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.