Jacenjuk: Kijev uvodi sankcije Rusiji i Rusima koji podržavaju teroriste!

Izvor: BKTV News, 23.Jul.2014, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jacenjuk: Kijev uvodi sankcije Rusiji i Rusima koji podržavaju teroriste!

Vlada Ukrajine donela je odluku o osnivanju komiteta za uvođenje sankcija Rusiji i građanima Rusije “koji podržavaju teroriste”, saopštio je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk otvarajući sednicu vlade, prenosi Tanjug.

U sastavu komiteta biće predstavnici ministarstava pravde i spoljnih poslova, kao i pravosudnih, ekonomskih i bezbednosnih struktura, prenela je ukrajinska agencija UNN.
Jacenjuk je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da će Ukrajina uvesti sankcija svakom “ko ima pasoš Rusije i podržava separatiste direktno ili indirektno”, navela je ukrajinska agencija.
RIA Novosti izveštava da je ukrajinski premijer naložio da se pripremi spisak ruskih državljana i kompanija kojima će biti uvedene sankcije.
“Nalažem komitetu da u roku od deset dana pred vladu dostavi spisak sankcija protiv pravnih i fizičkih lica Rusije, koji podržavaju i finansiraju terorizam u Ukrajini i posežu za teritorijalnom celovitošću i nezavisnošću Ukrajine”, rekao je Jacenjuk.
Ruska agencija podseća da je Rusija u više navrata saopštavala da nije umešana u događaje na jugoistoku Ukrajine i da su neosnovane optužbe na račun Moskve da je odgovorna za komplikovanje situacije, kao i da je rusko Ministarstvo odbrane navelo da ne isporučuje ustanicima vojnu tehniku, municiju ili drugu pomoć.
Izvor: tanjug.rs
The post Jacenjuk: Kijev uvodi sankcije Rusiji i Rusima koji podržavaju teroriste! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.