Iskustvo Hrvata - plan za pobedu nad Rusijom

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jun.2016, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Iskustvo Hrvata - plan za pobedu nad Rusijom"

Bivši lider ukrajinske ekstremističke desničarske organizacije "Desni sektor", narodni poslanik Ukrajine Dmitrij Jaroš predlaže da se različite nacionalnosti u Rusiji nahuškaju jedna protiv druge kako bi se izazvao haos i kako bi se Rusija "raspala".

Osnovu Jaroševog plana za borbu protiv Rusije, prema njegovim rečima, čini iskustvo Hrvata koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su se početkom 90-ih godina borili za nezavisnost od Jugoslavije.

- U našoj situaciji potreban je sistem mera: i diplomatske mere, i povećanje odbrambene sposobnosti naše zemlje, i priprema da se u pravom trenutku sprovede munjevita vojna operacija (kao što je to bilo u Hrvatskoj u svoje vreme). Trebalo bi uključiti i islamski faktor, koji postoji u Rusiji, i pokret otpora na Severnom Kavkazu, i kineski faktor u Sibiru - izjavio je Jaroš.

Ovaj ukrajinski nacionalista ubeđen je da je u ovoj fazi neproduktivno voditi direktan rat protiv Rusije, jer ruska vojska ima ogroman potencijal. On smatra da je neophodno da se "Rusija rasturi iznutra" kako bi Ukrajina zatim mogla pobednički da uvede svoju vojsku na "neprijateljsku" teritoriju Rusije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.