ID je politički paravan za krijumčarenje nafte, oružja

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2015, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID je politički paravan za krijumčarenje nafte, oružja

Islamska država je politički paravan za krijumčarenje velikih razmjera, uključujući naftu i oružje, izjavio je portparol ruske Istražne komisije Vladimir Markin.

"Terorističke organizacije, koje su zabranjene u Rusiji - Islamska država i Al-Nusram - samo su politički paravani za veliki biznis krijumčarenja nafte, novca, oružja, predmeta kulturnog naslijeđa, ljudskih organa i robova", napisao je Markin u tekstu za list "Izvestija".

Markin je naveo da su "slabi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << političari, kao što su turski i ukrajinski 'lideri' samo marionete, kojima upravljaju kriminalni bosovi iz sjenke", prenijela je agencija Tas.

“Saradnja sa teroristima i krijumčarima usmjerena je protiv interesa svih naroda”, smatra Markin.

Markin je rekao da na pitanje da "Rusija vojnim sredstvima štiti svoje interese, pa što to ne bi mogla i Turska", ima jasan odgovor: "Loše prikrivena saradnja sa teroristima i krijumčarima usmjerena je protiv interesa svih naroda i Turska nije izuzetak".

“Mreže krijumčarenja, falsifikovanja, droge i ilegalnih migranata mogu biti iskorišćeni za terorističke napade, kao što je nedavno bio slučaj u Parizu”, kazao je Markin.

On je dodao da bi Rusija mogla da uvede oštrije mjere migrantske politike prema zemljama koje nisu u stanju da kontrolišu uticaj "međunarodnog kriminala i njegovih saučesnika u informacionom ratu protiv Rusije".

"To su mjere predostrožnosti, a ne osvjete. Sloboda ne može da postoji bez bezbjednosti", poručio je Markin.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.