Donjeck:Granata pogodila gradski trolejbus

Izvor: VOA, 22.Jan.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donjeck:Granata pogodila gradski trolejbus

Najmanje osam osoba je poginulo u istočnom ukrajinskom gradu Donjecku kada je jedna granata pogodila gradski trolejbus, saopštile su ukrajinske vlasti. Ukrajina I Rusija se medjusobno optužuju za incident.

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk objavio je saopštenje na vladinoj internet stranici, u kojem je okrivio “ruske teroriste” za napad na grad koji se našao u središtu borbe za teritoriju izmedju >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << ukrajinskih vojnika i proruskih separatista.

Šef ruske diplomatije, Sergej Lavrov, izjavio je da su ukrajinski vojnici odgovorni za napad koji je nazvao “provokacijom i zločinom protiv čovečnosti”.

Za to vreme, urkrajinske vojne vlasti saopštile su da su se vojnici povukli sa donjeckog aerodrome posle višemesečne borbe da zadrže kontrolu nad njim. Proruski separatisti vodili su ogorčenu bitku za aerodrom, koji leži na severnom obodu pobunjeničke teritorije.

Američki državni sekretar Džon Keri u sredu je optužio proruske separatiste u istočnoj Ukrajini da su narušili raniji dogovor o primirju “grubim otimanjem teritorije” u novim bitkama u blizini ruske granice.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Istočna Ukrajina

Izvor: VOA, 22.Jan.2015

13 osoba je poginulo u istočnom ukrajinskom gradu Donjecku kada je jedna granata pogodila gradski trolejbus.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.