Delovi tela pronađeni na mestu pada malezijskog aviona

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2014, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delovi tela pronađeni na mestu pada malezijskog aviona

Delovi tela žrtava pronađeni su na mestu pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine, saopštila je holandska vlada, javila je danas ruska novinska agencija Tass.

Nekoliko dana biće potrebno da se završi posao prikupljanja olupine aviona, naveli su holandski bezbednosti zvaničnici.

Međutim, "atmosfera na mestu nesreće je i dalje nestabilna, pa odluka da li da se nastavi s radom vrši se svakodnevno, u zavisnosti od bezbednosne situacije", navodi Tass. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Prikupljeni ostaci biće poslati u istočno-ukrajinski grad Harkov, gde se obavljena preliminarna forenzička analiza pre transportovanja u Holandiju na identifikaciju.

Tas s podseća da je 17. jula srušio avion Boing 777-200 kompanije "Malezijan Erlans" na letu MH17 iz holandskog grada Amsterdama do malezijske prestonice Kuala Lumpur.

Putnički avion sa 298 putnika i članova posade srušio se u regionu Donjeck u istočnoj Ukrajini od kojih su većina, preko 190 putnika bila Holanđani.

Holandski bezbednosni odbor koji vodi istragu i koordinira međunarodnim timom istražitelja saopštio je, u preliminarnom izveštaju od 9. septembra, da se Boing 777-200 raspao u vazduhu, verovatno kao posledica strukturne štete prouzrokovane velikim brojem visoko-energetskih objekata koji su pogodili avion spolja.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.