DRAMA NA NEBU: Ukrajinski lovci “prizemljili” beloruski putnički avion

Izvor: Telegraf.rs, 22.Okt.2016, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA NA NEBU: Ukrajinski lovci “prizemljili” beloruski putnički avion

Kijev je naterao avion beloruske avio-kompanije "Belavija" da se vrati zbog informacija o mogućoj pretnji po nacionalnu bezbednost, izjavio je u subotu rukovodilac aparata saveta bezbednosti Ukrajine Aleksandar Tkačuk, a javlja Sputnjik.

"Belavija" je saopštila da su ukrajinske vlasti juče vratile u Kijev beloruski avion pod pretnjom da će podići lovca. Pritom, Kijev je pretio da će dići u vazduh lovce ako kapetan "boinga" ne posluša.

Sputnjik navodi da je, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sletanja, iz aviona ukrajinska policija izvela jermenskog putnika. Prema podacima ukrajinskih medija, radi se o poznatom "antimajdancu" Armenu Martirosjanu.

Belorusija je već izrazila svoj protest i uručila notu Ukrajini zbog prinudnog vraćanja njenog aviona. Ona traži zvanično izvinjenje i nadoknadu troškova. Prema rečima rukovodioca aparata saveta bezbednosti Ukrajine Aleksandra Tkačuka, Savet je dobio informacije o stranom državljaninu i mogućoj pretnji nacionalnoj bezbednosti.

Tkačuk je naveo da se u trenutku dobijanja te informacije ovaj građanin već nalazio u avionu u vazduhu. Prema njegovim rečima, na zahtev dispečara avion je mirno sleteo na aerodrom, gde je izvršen pretres kako bi se utvrdilo da je uklonjena pretnja nacionalnim interesima Ukrajine i nacionalnoj bezbednosti države.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Panika iznad Kijeva: Ukrajinski lovci prizemljili putnički avion

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2016

Kijev je naterao avion beloruske avio-kompanije “Belavija” da se vrati zbog informacija o mogućoj pretnji po nacionalnu bezbednost, izjavio je u subotu rukovodilac aparata saveta bezbednosti Ukrajine Aleksandar Tkačuk, a javlja Sputnjik...“Belavija” je saopštila da su ukrajinske vlasti juče...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.