Borbe oko aerodroma u Lugansku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borbe oko aerodroma u Lugansku

Borbe između ukrajinske vojske i "ruskog oklopnog bataljona" vodile su se danas na aerodromu u Lugansku.

Ukrajinske snage su zatim dobile naređenje da se povuku u selo Georgivka nedaleko od aerodroma, oko 18 kilometara od Luganska, zbog žestokog artiljersijskog napada "ruske vojske", izjavio je portparol ukrajinske vojske Andrej Lisenko.

On je na konferenciji za novinare rekao da sa strane separatsita, "imajući u vidu preciznost gađanja, ima profesionalnih pripadnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << artiljerije ruskih oružnih snaga".

Drugi portparol vojske Ukrajine, Leonid Matjukin, prethodno je na objavio da se "borbe vode između ukrajinskih padobranaca i oklopnog bataljina ruskih snaga kako bi se odbranio aerodrom u Lugansku".

Ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej izjavio je da ruskih vojnika ima i u Donjecku i da je Ukrajina "u ratu sa Rusijom".

Predstavnici Ukrajine, Rusije i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) danas se sastaju u Minsku, dan pošto je ruski predsednik Vladimir Putin prvi put upotrebio reč "državnost", govoreći o istoku Ukrajine.

Zamenik premijera samoproglašene Narodne Republike Donjeck (NRD) Andrej Purgin najavio je da će jedan ili više predstavnika separatista učestvovati na sastanku u Belorusiji.

Kijev i Zapad tvrde da Moskva u istočnu Ukrajinu šalje vojnike da podrže proruske pobunjenike, što Rusija negira.

U sukobima na istoku Ukrajine od polovine aprila je poginulo više od 2.600 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.