7.500 ruskih vojnika u Ukrajini

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2014, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

7.500 ruskih vojnika u Ukrajini

Ukrajinski ministar odbrane Stepan Poltorak osudio je danas prisustvo 7.500 ruskih vojnika u istočnoj Ukrajini, gde se snage iz Kijeva bore protiv proruskih pobunjenika i najavio povećanje broja ukrajinskih vojnika.

7.500 ruskih vojnika u Ukrajini

 

"Prisustvo 7.500 ruskih vojnika na ukrajinskoj teritoriji je destabilizujući faktor koji nas sprečava da sredimo situaciju u našoj zemlji", rekao je Poltorak na sastanku sa stranim vojnim atašeima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
 

Prema njegovim rečima, Ukrajina, suočena s takvim pretnjama, namerava da poveća "broj svojih oružanih snaga".

 

Pet prozapadnih partija izabranih na prevremenim izborima 26. oktobra juče su potpisale koalicioni sporazum. Kako su najavili, njihov prioritet biće članstvo Ukrajine u NATO.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.