Turska: Dva istaknuta generala podnela ostavku

Izvor: Blic, 28.Jul.2016, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Dva istaknuta generala podnela ostavku

Dvojica turskih generala visokog ranga podneli su danas ostavku posle masovnog otpuštanja u vojsci, javio je danas Rojters, pozivajući se na CNN Turk.

Kako se navodi, u pitanju su generali kopnenih snaga sa četiri zvezdice.

Zvaničnog objašnjenja zašto su podneli ostavke zasad nema. Turske vlasti su juče saopštile da je otpušteno više od 2.400 pripadnika vojnog osoblja.

Takođe je saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da je zatvoreno 130 medijskih kuća, uključujući tri novinske agencije, 16 tv stanica i 45 dnevnih listova.

U vojsci je otpušteno ukupno 726 oficira i 1.684 vojnika. AFP navodi da je otpušteno i 149 generala.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska: Dva generala podnela ostavku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jul.2016

Dvojica turskih generala visokog ranga podneli su ostavku posle masovnog otpuštanja u vojsci, javio je Rojters, pozivajući se na CNN Turk. Kako se navodi, u pitanju su generali kopnenih snaga sa četiri zvezdice. Zvaničnog objašnjenja zašto su podneli ostavke zasad nema. Turske vlasti su u sredu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.