Turizam u Turskoj u junu zabeležio pad od preko 40 odsto

Izvor: N1 televizija, 28.Jul.2016, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turizam u Turskoj u junu zabeležio pad od preko 40 odsto

Broj stranih turista koji su u junu boravili u Turskoj pao je za 40,9 odsto u poređenju s istim mesecom prošle godine, čemu je posebno doprinio pad dolaska Rusa od 93 odsto i Nemaca 38 odsto.

Turski turistički sektor snažno je pogođen zabrinutošću zbog terorizma, političkom nestabilnošću u zemlji kao i globalnim nepovoljnim kretanjima.

Jedanaest uzastopnih meseci beleži se postojan, značajan pad u broju stranih gostiju, objavilo je tursko ministarstvo turizma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Broj posetilaca iz svih velikih evropskih i svetskih privreda - od SAD do Japana – beležio je u junu dvocifreni pad, u maju je zabeležen pad od 35 odsto, a u aprilu 28 odsto. Dolazak ruskih turista doživeo je strmoglavi pad nakon što je Turska oborila ruski borbeni avion u novembru prošle godine u blizini tursko-sirijske granice. Dve zemlje su poslednjih dana počele da popravljaju međusobne odnose pa je Moskva skinula zabranu čarter letova u Tursku.

Niz samoubilačkih napada bombom koji se dogodio u Turskoj prošle godine, posebno onih u turističkim četvrtima Istanbula, jedan je od glavnih razloga zbog kojih je opao interes stranih turista.

Zabrinutost je izazvalo i obnavljanje sukoba na pretežito kurdskom jugoistoku zemlje.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tursku posetilo 40 odsto manje turista zbog bezbednosne krize

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jul.2016

Broj stranih turista koji su posetili Tursku u junu pao je za 40 odsto, na najniži nivo u ovoj godini, jer su efekti terorističkih napada i donedavnih tenzija sa Rusijom prouzrokovali haos u ključnom turističkom sektoru te zemlje, pokazali su danas objavljeni podaci...Oko 2,43 miliona stranaca posetilo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.