Sedam fotografija koje su obeležile nedelju! (17. 07. - 23. 07. 2017.)

Izvor: BKTV News, 23.Jul.2017, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam fotografija koje su obeležile nedelju! (17. 07. - 23. 07. 2017.)

Redakcija BKTVNews za vas je izdvojila najzanimljivije fotografije koje su ostavile najjači utisak u protekloj nedelji.

1.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio Sjedinjene Američke Države i tom prilikom se sastao sa potpredsednikom SAD Majklom Pensom. Vučić je posle sastanka sa rekao da je veoma zadovoljan sadržajem razgovora, tonom i načinom komunikacije, temama, kao i da su saglasni o većem broju tema o kojima su razgovarali.

Inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << predsednik Srbije se prethodne nedelje sastao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, a glavna tema, između ostalog bila je “Turski tok”.   Ovo je bio istorijski susret!

2.

Ova nedelja ostaće upamćena po vatrenim stihijama koje su zadesile region. Pored Crne Gore, požar se neverovatnom brzinom širio i na hrvatskom primorju. Šteta nakon požara u Splitu i okolini nije i dalje procenjena, ali kako navode građani, ne pamte da im se ovakva nepogoda dokodila skoro. Fotografije iz Hrvatske obišle su ceo region.

3.

Nakon višenedeljnog štajka radnika u kragujevačkom Fijatu, premijerka Srbije Ana Brnabić uspela je da napravi dogovor sa zaposlenima.  Inače, premijerka je iza zatvorenih vrata više od dva sata razgovarala sa predstavnicima štrajkača u "FCA Srbija" gde je proizvodnja bila obustavljana 27. juna.

4.

Srbija je izgubila ove nedelje još jednu muzičku legendu! Predrag Gojković Cune pevač narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i meksikanskih pesama, preminuo je u 85. godini života.  Legenda srpske muzike je rođena 1932. godine, srednju školu je završio u Osmoj muškoj gimnaziji na Crvenom krstu u Beogradu, gde se družio i išao u školu sa kasnije proslavljenim glumcima Velimirom Batom Živojinovićem i Danilom Batom Stojkovićem.

5.

Dve osobe su poginule, a najmanje 200 je povređeno u zemljotresu jačine 6,7 stepeni po Rihterovoj skali koji se dogodio u petak u Egejskom moru u blizini popularnih grčkih i turskih turističkih destinacija. Na grčkom ostrvu Kos nastradali su turski i švedski turisti, a među povređenima nije bilo Srba. Šteta je, kako su preneli mediji velika,  a meštani i turisti su narednih dana u strahu od novih potresa spavali napolju.

6.

Pevač popularnog benda Linkin Park Čester Benington pronađen je mrtav u 41. godini. Pevač se obesio u kući u Los Anđelesu. Za sobom je ostavio suprugu Talindu En Bentli i čak šestoro dece. Benington je imao tešku životnu priču, i često je govorio o zlostavljanju u detinjstvu.

7.

Reprezentacija Srbije u sastavu Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov osvojila je zlato na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u azerbejdžanskom gradu Bakuu, dok je Mikec u pojedinačnoj konkurenciji osvojio srebro. Ovo je prvi put da je naša zemlja najbolja u ovoj disciplini na šampionatima Starog kontinenta.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.