Izvor: Blic, 26.Avg.2016, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Putina i Erdogana početkom septembra u Kini

Predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan dogovorili su se da se sastanu 4. ili 5. septembra u kineskom gradu Hangdžouu, na marginama samita G 20, saopštila je agencija "Anadolija" pozivajući se na izvor u administraciji turskog predsednika.

Prema navodima izvora, predsednici su se, takođe, dogovorili o isporučivanju humanitarne pomoći u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sirijski Alep. Erdogan je informisao svog ruskog kolegu o toku operacije Turske na severu Sirije i naglasio važnost zajedničke borbe protiv DAEŠ-a i drugih terorističkih organizacija.

U telefonskom razgovoru, održanom na inicijativu turske strane, dvojica predsednika su se dogovorila da će nastaviti ličnu komunikaciju o bilateralnim i međunarodnim pitanjima, navedeno je u saopštenju informativne službe Kremlja.

Pored toga, predsednici Rusije i Turske su razgovarali o pitanjima daljeg razvoja rusko-turske saradnje u političkoj i trgovinsko-ekonomskoj sferi u svetlu dogovora postignutih na sastanku u Sankt Peterburgu 9. avgusta, prenosi Sputnjik.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan i Putin za pomoć Halepu

Izvor: SandzakPress.net, 26.Avg.2016

Turska, Rusija, Šam – Predsjednici Turske i Rusije u telefonskom razgovoru dogovorili nove napore za dostavljanje humanitarne pomoći sirijskom gradu. Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan obavio je u petak telefonski razgovor s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Kako doznaje Anadolija iz...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.