Izvor: Blic, 26.Mar.2017, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na turskom Festivalu čokolade i bista Donalda Trampa

Jedan od najvažnijih eksponata na Festivalu čokolade u Turskoj je bista predsednika SAD Donalda Trampa.

#Turkish chocolate festival features bust of President #Trump https://t.co/CksFzoxecH pic.twitter.com/lySTLZC3J6

Turska majstorica poslastičarstva Tuba Gečkil je dva dana gradio impozantnu bistu Trampa, odevenog u jestiv teget sako, s prugastom kravatom. Gečkil je rekla da se za tu temu opredelila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog velikog prisustva Trampa u medijima, te je i sama tamo stigla.

Njene druge slatke skulpture, izložene u Vojnom muzeju u Istanbulu su Džona Lenona, Nelsona Mandele i nemačke kancelarke Angele Merkel.

Majstorica je rekla da joj je bista Angele Merkel bila poseban izazov, jer su joj trebale tri nedelje da je završi, delimično zbog toga što je skulpturi jedna ruka ispružena i njome i pokazuje prstom.

Gečkil je kreaciju biste Angele Merkel prvi put prikazala na međunarodnoj kulinarskog izložbi u Nemačkoj prošle godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.