Na čelu turske armije ostaje Akar, unapređeno 99 pukovnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2016, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na čelu turske armije ostaje Akar, unapređeno 99 pukovnika

Turski Vrhovni vojni savet je odlučio da na čelu oružanih snaga zadrži generala Hulusija Akara, da 99 pukovnika dobije čin generala ili admirala, a da 48 generala bude penzionisano.

Portparol saveta Ibrahim Kalin je rekao da su zadržani i dosadašnji zapovednici kopnenih snaga, mornarice i vazduhoplovstva.

Savet je izvršio još nekoliko izmena, dan nakon što je turska vojska otpustila gotovo 1.700 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pripadnika zbog uloge u neuspelom puču 15. i 16. jula, prenosi Rojters.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan želi da oružane snage i nacionalna obaveštajna agencija (MIT) budu pod kontrolom predsedništva, izjavio je nešto ranije jedan turski zvaničnik.

Tako nešto bi zahtevalo ustavne promene, a to mora da odobri i opozicija, citirali su turski mediji Erdogana, prenosi Rojters.

Ove izjave su usledile nakon što je juče održan sastanak Vrhovnog vojnog saveta na kome se očekivao dogovor o opsežnim izmenama u redovima oružanih snaga nakon neuspelog puča 15. jula.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.