Izvor: Blic, 07.Dec.2016, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FANOVI ODUŠEVLJENI U Sarajevo stigli Hurem i Rustem-paša, popularni glumci iz serije "Sulejman Veličanstveni"

Na Međunarodrni aerodrom Sarajevo danas su sleteli turski glumci iz popularne serije "Sulejman Veličanstveni"  Merjem Uzerli, poznatija kao Hurem, i Ozan Guven koji glumi Rustem-pašu.

Oni su u Sarajevo stigli nešto iza 11 sati letom iz Istanbula kako bi prisustvovali svečanoj ceremoniji otvorenja 8. Festivala turskog filma koja počinje večeras u 19 sati i 30 minuta u Kinu Meeting Point, piše Klix.ba

Pre toga turski glumci će se povodom otvorenja festivala obratiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na konferenciji za novinare u 17 sati u zgradi Ambasade Republike Turske u BiH. Inače, Merjem Uzerli i Ozan Gven tumače glavne protagoniste u filmu "Rana moje majke" koji će biti prikazan na pomenutom festivalu. Osim njih na konferenciji za novinare će se obratiti ambasador Turske u BiH Haldun Koc, ataše za kulturu i turizam Kancelarije za kulturu i turizam Ambasade Turske u BiH Soner Sahin, režiser filma "Rana moje majke" i glumac Bora Akas.

Takođe, predviđeno je da ekipa filma sutra, 8. decembra boravi u Zenici.

Tokom Festivala turskog filma, biće prikazano pet filmova novije produkcije poznatih turskih režisera. Filmska publika imaće priliku da pogleda filmove "Gazda želi sretan kraj" režisera Kivanca Baruonua, "Pretraživač" Atalaja Tasdikena, "Šapni ako zaboravim" Cagana Irmaka i "Hladnoća kalandara" Mustafe Kara.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

(FOTO) HUREM STIGLA U KOMŠILUK: Turska glumica Merjem Uzerli gošća filmskog festivala u Sarajevu

Izvor: Kurir, 07.Dec.2016

...Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, tursku glumačku zvezdu dočekalo je osoblje ambasade Republike Turske u BiH čijim se automobilima zaputila ka centru grada..Iako vidno raspoložena, Uzerli nije želela da odgovara na pitanja novinara Ona u Sarajevu boravi kao gošća ovogodišnjeg osmog Festivala...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.