Erdoganova poruka Zapadu: Gledajte svoja posla

Izvor: RTS, 30.Jul.2016, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdoganova poruka Zapadu: Gledajte svoja posla

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je osudio Zapad što nije pokazao solidarnost sa Ankarom i rekao da zemlje koje više brinu o sudbini počinilaca pokušaja puča nego o turskoj demokratiji ne mogu biti prijateljske.
"Neki nam daju savete, kažu da su zabrinuti. Gledajte svoja posla i svoja vlastita dela", rekao je Erdogan i dodao da nijedan zapadni zvaničnik nije posetio Tursku nakon pokušaja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << puča, prenosi AFP.

U obraćanju u predsedničkoj palati u turskoj prestonici, Erdogan je rekao da povlači sve tužbe protiv ljudi koji su ga uvredili, javio je Rojters.
Taj potez je, kako je naveo, znak dobre volje, prenosi AFP.
Istovremeno, sud u Istanbulu je odredio pritvor za 17 turskih novinara zbog veza sa imamom Fetulahom Gulenom koji živi u SAD i koga turske vlasti krive za neuspeli puč.
Novinari su optuženi za pripadnost "terorističkoj grupi", javio je AFP.
Sud je saslušao ukupno 21 novinara, a četvorica su oslobođena nakon toga, dok je za njih 17 određen pritvor do suđenja, javila je Anadolija.
Kako navodi AFP, među njima je i novinar veteran Nazli Iličak.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.