Izvor: Nezavisne Novine, 23.Mar.2017, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdoan: Turska će preispitati odnose sa EU poslije referenduma

ANKARA - Turska će, nakon referenduma u aprilu, nastaviti da održava ekonomske odnose sa Evropskom unijom, ali će preispitati sve političke i administrativne veze, uključujući sporazum o zaustavljanju nelegalnih migracija, poručio je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

U intervjuu za CNN Turk, Erdoan je najavio da će biti razmotreno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sve od "A do Š" u odnosima Turske sa Evropom, nakon referenduma o ustavim promjenama kojima bi se proširila ovlašćenja turskog predsjednika, koji je zakazan za 16. april, prenio je Rojters.

On tvrdi da su evrospke zemlje dozvolile organizovanje događaja onih koji se protive proširenju njegovih ovlašćenja, a zabranile turskim zvaničnicima da se obrate pristalicama ustavnih promjena.

Erdoan je optužio Njemačku da podržava terorizam i dodao da ne planira da posjeti tu zemlju prije referenduma, iako su pojedini mediji suprotno izvjestili.

Između Turske i Njemačke, a kao i sa drugim evropskim državama, postoji razdor zbog želje turskih vlasti da održavaju mitinge u cilju skupljanja podrške dijaspore na referendumu u Turskoj zakazanom za 16. april, na kome Erdoan želi da proširi svoja ovlašćenja i zabrani.

Evropske države, međutim, nisu izdale dozvolu za održavanje takvih mitinga, što je napravilo još dublji razdor u odnosima Turske i drugih država.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Erdogan: Turska će preispitati odnose sa EU posle referenduma

Izvor: RTS, 24.Mar.2017, 05:04

Turska će, nakon referenduma u aprilu, nastaviti da održava ekonomske odnose sa Evropskom unijom, ali će preispitati sve političke i administrativne veze, uključujući sporazum o zaustavljanju nelegalnih migracija, poručio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.