Bugarska opozvala ambasadora u Turskoj radi konsultacija

Izvor: Blic, 17.Mar.2017, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska opozvala ambasadora u Turskoj radi konsultacija

Bugarska je danas opozvala svog ambasadora u Turskoj Nadeždu Nejnski radi konsultacija, nekoliko dana nakon što je optužila Ankaru za mešanje u predstojeće parlamentarne izbore u Bugarskoj, koji su zakazani za 26. mart.

Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske nije objavilo detaljnije informacije o odluci da opozove ambasadora, preneo je AFP.

To ministarstvo prošle nedelje je pozvalo turskog ambasadora u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sofiji Silejmana Gekčea kako bi mu uručilo protestnu notu nakon što je objavljeno da je turski ministar pozvao Bugare u Turskoj da glasaju za pro-turski orjentisanu partiju Dost, podseća Sofija glob.

Turski ambasador u Sofiji je, takođe, otvoreno podžao Dost u predizbornom spotu.

Bugarska je ocenila da to što Ankara ohrabruje oko 60.000 bugarskih državljana u Turskoj da glasaju za Dost "direktno mešanje u unutrašnje stvari Bugarske".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.