Do zime tri nove žičare na Kopaoniku

Izvor: B92, 09.Sep.2010, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do zime tri nove žičare na Kopaoniku

Na Kopaoniku će do 1. decembra biti završene tri nove žičare, a sistem za veštačko osnežavanje staza biće postavljen na 70 odsto lokacija, dok će vrednost radova iznositi oko 1,5 milijardi dinara, izjavio je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić prilikom obilaska radova na skijaškim stazama na Kopaoniku.

Izvor: Blic


Dve nove žičare biće na Karamanu i na lokaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Krst, a treća na stazi Sunčana dolina. Na Malom Karamanu biće postavljena nova šestosedna žičara namenjena skijaškim početnicima, koji će njome moći da se prevezu do vrha za samo četiri minuta, u odnosu na dosadašnjih 12.

- Skijaške staze na Kopaoniku više neće zavisiti od vremenskih prilika, jer će 70 odsto njih biti pokriveno sistemom za veštačko osnežavanje, a sledeće godine pokrivenost staza biće 100 odsto - najavio je ministar i precizirao da će tim sistemom biti pokrivene staze na lokacijama Krčmar, Rtanj, Marine vode, Sunčana dolina i Duboka.

Najavljujući da bi skijaška sezona mogla da počne već od 1. decembra, ministar je apelovao na ugostitelje na Kopaoniku da ne ponavljaju grešku iz prethodnih godina i da prilagode cene usluga domaćim, ali i stranim gostima.

Reagujući na poziv Dinkića, Milovan Perišić, direktor „Jat apartmana", rekao je „Blicu" da će cene zimovanja bez obzira na inflaciju biti iste kao i prošle zimske sezone, uz eventualnu mogućnost njihovog rasta za najviše šest odsto.

Obilasku radova na Kopaoniku prisustvovali su i državni sekretar za turizam Goran Petković i direktor Javnog preduzeća „Skijališta Srbije” Nebojša Skorić.

I na Torniku veštački sneg

Na skijalištu Tornik na Zlatiboru otpočeli su pripremni radovi na izgradnji sistema za veštačko osnežavanje.

Kako kažu u opštini Čajetina, pozivajući se na obećanja iz „Skijališta Srbije”, realizacija ove investicije biće završena do početka naredne zimske sezone, što obećava da će turisti u tom periodu imati sve uslove za skijanje, bez obzira na to da li će biti prirodnog snega ili ne.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dinkić obišao radove na Kopaoniku

Izvor: YU-Build.rs, 09.Sep.2010

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić obišao je danas radove na izgradnji tri nove žičare na Kopaoniku i istakao da je na toj planini najviše urađeno na izgradnji i opremanju skijaške infrastrukture.U saopštenju se navodi da je u toku izgradnja žičara na Karamanu, Krstu...

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.