TELEKOM SRBIJA NAGRAĐUJE NAJBOLJE: Novčana podrška mladim preduzetnicima za razvoj poslovnih ideja (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Mar.2017, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TELEKOM SRBIJA NAGRAĐUJE NAJBOLJE: Novčana podrška mladim preduzetnicima za razvoj poslovnih ideja (FOTO)

U pitanju su bespovratne investicije

Na svecanoj dodeli nagrada pobednicima ovogodisnjeg "Mts startap ubrzanja“ dodeljene su nagrade najboljim preduzetničkom timovima.

Startapovima Balloonera, AddTag i Cactomain dodeljene su novčane nagrade za dalje razvijanje poslovnih ideja u okviru prvog mts startap ubrzanja, programa podrške koji predviđa ukupan novčani iznos od 20.000 evra.

- Telekom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbija je danas podržao razvoj tehnološkog preduzetništva prvom, nepovratnom investicijom u proizvode ova tri talentovana tima, u trenutku kada im je podrška najpotrebnija. Predstoji im ozbiljna borba da pridobiju prve korisnike, uspostave održiv poslovni model i ostvare profit- izjavio je Milan Simić, izvršni direktor Telekoma Srbija za IT i ICT servise.

Tročlani žiri ocenio je da rešenja tima Balloonera za jeftinije balonske letove u svemir i istraživanje stratosfere, servis tima Cactomain za pojednostavljeno registrovanje i upravljanje internet domenima, kao i rešenje tima AddTag za lakšu komunikaciju brendova i posetilaca na festivalima i drugim događajima, imaju najviše izgleda da u narednom periodu razviju održive proizvode i ostvare uspeh i na globalnom tržištu.

Balloonera, AddTag i Cactomain su polaznici pete generacije Startap akademije, edukativne platforme za razvoj tehnološkog preduzetništva u organizaciji Startita, koji je ujedno i partner kompanije Telekom Srbija u realizaciji programa mts startap ubrzanje. U beogradskom Startit Centru organizovano je predstavljanje timova pred žirijem, kao i pred grupom domaćih i inostranih investitora koji ulažu u perspektivne startapove.

Pet timova koji su prošli kroz tromesečni program Startap Akademije koju organizuje Startit uz podršku Telekom Srbija, predstavili su se, a žiri je odabrao tri najbolja tima koja su dobila grantove kako bi ubrzali svoje biznise i približili se cilju pravljenja kompanija koje na globalnom tržištu nude svoje proizvode.

 - Ovo je peta Startap Akademija, a kompanije koje su nastale ili se razvile kroz ovaj program su do sada privukle više od 2 miliona evra investicija od lokalnih i globalnih investitora- izjavio je Vladimir Trkulja, jedan od osnivača Startita.

Pored Balloonere, AddTaga i Cactomaina, Startap akademiju pohađala su još dva tima - Mir Media Group razvija platformu za dizajn i produkciju zvuka za različite video formate, dok tim APER usavršava servis za analizu naklonosti posetilaca i brend reputacije na društvenim mrežama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.