Zbog snega otkazano 400 letova

Izvor: Vesti-online.com, 24.Dec.2010, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog snega otkazano 400 letova

Na aerodromu u Parizu Roasi-Šarl de Gol, zbog snega i hladnoće, otkazano je 400 letova od ukupno 1.160 planiranih za petak, dok je 2.000 putnika noć provelo na terminalima.

"Od ukupno 1.160 letova, koliko je bilo planirano za dana, otkazano je 200 polaznih i isto toliko dolaznih letova sa aerodroma Roasi, trećeg po veličini u Evropi", izjavio je portparol Direkcije za civilni vazdušni saobraćaj.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ocenio da u proseku na jednom letu ima 150 putnika, te pošto je otkazano 400 letova to je 60.000 putnika.

Na aerodromu Roasi, 30 kilometara severno od Pariza već je bilo problema u odvijanju aviosaobraćaja zbog snežne vejavice i niske temperature 16. i 17. decembra.

Na drugom pariškom aerodromu Orli registrovano je otkazivanje i kašnjenje na desetine letova, od ukupno 560 koji su planirani za petak.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Terminal pariskog aerodroma evakuisan zbog snega

Izvor: Blic, 24.Dec.2010

Sa jednog od terminal pariskog aerodrome "Šarl de Gol" evakuisani su putnici iz bezbedonosnih razloga, zbog gomilanja snega na krovu objekta, preneo je "Gardijan". ..Oko 60 santimetara snega nagomilalo se na krovu terminala, a evakuisano je oko 2.000 putnika. U pomoć su pozvani vatrogasci da raščiste...

Nastavak na Blic...

STIGAO ANTIFRIZ, AVIONI POLEĆU SA "ŠARL DE GOLA"

Izvor: Kurir, 25.Dec.2010, 18:57

PARIZ/BRISEL/LONDON - Većina aerodroma u evropskim prestonicama ponovo normalno radi pošto su mnogi letovi bili otkazani zbog loših vremenskih uslova, tako da će većina putnika stići na svoja odredišta...Nekoliko stotina putnika provelo je noć na aerodromima u Briselu i Parizu, jer je u petak...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.