Zbog kritikovanja Čavesa uhapšen vlasnik TV stanice

Izvor: Vesti-online.com, 25.Mar.2010, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog kritikovanja Čavesa uhapšen vlasnik TV stanice

Vlasnik jedine venecuelanske TV stanice koja ima kritički odnosi prema predsedniku Ugu Čavesu, uhapšen je danas jer je navodno kritikovao vladu i šefa države na jednom međunarodnom medijskom forumu.

Državni tužilac Luisa Ortega saopštila je da je nalog za hapšenje Giljerma Suloage, vlasnika tv stanice "Globovižn", izdat zbog komentara u kojima je napadao predsednika.

Ortega je navela da tužilaštvo istražuje Suloagu zbog izjava koje je navodno izneo tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nedavnog sastanka Međuameričke novinarske organizacije (IAPA) u Arubi.

Pre tri dana uhapšen je i opozicioni političara Alvares Pas, koji je 8. marta baš na "Globovižnu" rekao da se Venecuela pretvara u raj za krijumčare droge, i da je vlada sarađivala sa baskijskom separatističkom grupom ETA i kolumbijskim pobunjenicima.

Čaves je te optužbe demantovao.

Suloaga je tada govorio o ograničenjima građanskih prava u Venecueli, a navodno je izjavio i da je šteta što je propao državni udar 2002. godine protiv Čavesa.

Suloaga je izjavio da su ga agenti vojne obaveštajne službe uhapsili na aerodromu u severozapadnoj državi Falkon, prenele su agencije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog kritikovanja Čavesa uhapšen vlasnik TV stanice

Izvor: SrbijaNet.rs, 25.Mar.2010

Vlasnik jedine venecuelanske TV stanice koja ima kritički odnosi prema predsedniku Ugu Čavesu, uhapšen je danas jer je navodno kritikovao vladu i šefa države na jednom medjunarodnom medijskom forumu. Državni tužilac Luisa Ortega saopštila je da je nalog za hapšenje Giljerma Suloage, vlasnika

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Zbog kritikovanja Čavesa uhapšen vlasnik TV stanice

Izvor: Kurir, 25.Mar.2010

KARAKAS, 25. marta (Tanjug) - Vlasnik jedine venecuelanske TV stanice koja ima kritički odnosi prema predsedniku Ugu Čavesu, uhapšen je danas jer je navodno kritikovao vladu i šefa države na jednom međunarodnom medijskom forumu. Državni tužilac Luisa Ortega saopštila je da je nalog za hapšenje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.