Završena operacija spasavanja imigranata

Izvor: RTS, 31.Okt.2014, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena operacija spasavanja imigranata

Italija je potvrdila da je okončala operaciju spasavanja i potrage za imigrantima nazvanu "Mare Nostrum". Tokom akcije je spaseno više desetina hiljada ljudi koji su pokušali da pređu Mediteran. Imigranti su mahom iz afričkih zemalja.

Zamenik italijanskog premijera i ministar unutrašnjih poslova Anđelino Alfano saopštio je je da je operacija već završena, a da od sutra počinje nova operacija pod nazivom "Triton", prenosi Tanjug.

"Mare Nostrum se završava. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Italija je obavila svoju dužnost", rekao je Alfano.

Kako je istakao, italijanska vlada je utrošila oko 114 miliona evra na obimnu pomorsku operaciju otkako je u dva brodoloma prošle godine život izgubilo više od 400 imigranata.

Humanitarne agencije su osudile rešenost Italije da okonča tu skupu operaciju, navodi AFP.

Agencija UN za izbeglice saopštila je da je "veoma zabrinuta zbog okončanja operacije Mare Nostrum".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.