Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapalila se stara ruska nuklearna podmornica na Kamčatki

Ruska nuklearna podmornica "Krasnojarsk", koja je povučena iz upotrebe i usidrena je blizu pomorske baze na poluostrvu Kamčatka, zapalila se danas, ali ruski mediji tvrde da nema opasnosti od radijacije pošto je nuklearno gorivo već bilo uklonjeno, prenosi Rojters.

Ova agencija navodi da je vatra zahvatila krmu ove višenamenske podmornice iz vremena Hladnog rata, koja je puštena u službu 1983. i povučena 1998. Prema informacijama RIA Novosti plamen je ugašen oko dva sata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nakon izbijanja požara.

В Вилючинске горит подлодка pic.twitter.com/H7K6HTgLnW

Rojters citira reči lokalnog zvaničnika Andreja Malovika koji je za rusku novinsku agenciju izjavio da je nuklearno gorivo i naoružanje već bilo uklonjeno, pa nije bilo opasnosti po prirodu niti po ljudske živote.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zapalila se ruska nuklearna podmornica na Kamčatki

Izvor: B92, 29.Apr.2016

Moskva -- Ruska nuklearna podmornica "Krasnojarsk", koja je povučena iz upotrebe i usidrena je blizu pomorske baze na poluostrvu Kamčatka, zapalila se danas...Ruski mediji navode da nema opasnosti od radijacije pošto je nuklearno gorivo već bilo uklonjeno, prenosi Rojters...Ova agencija navodi da...

Nastavak na B92...

(FOTO) DRAMA U RUSIJI: Zapalila se stara nuklearna podmornica na Kamčatki

Izvor: Kurir, 29.Apr.2016

...Ruski mediji tvrde da nema opasnosti od radijacije pošto je nuklearno gorivo već bilo uklonjeno, prenosi Rojters..В Вилючинске горит подлодка pictwittercom/H7K6HTgLnW..Ova agencija navodi da je vatra zahvatila krmu ove višenamenske podmornice iz vremena Hladnog rata, koja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.