Zaev: Aleksandar Obradović je jedna od opcija za šefa Elem

Izvor: N1 televizija, 05.Jul.2017, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev: Aleksandar Obradović je jedna od opcija za šefa Elem

Premijer Makedonije Zoran Zaev je izjavio da se još ne zna ko će biti novi direktor državne energetske kompanije "Elektrane Makedonije" (Elem).

On je novinarima rekao da su Aleksandar Obradović - bivši direktor Elektropšrivrede Srbije, i još nekoliko stranaca zatražili državljanstvo Makedonije, ali su to, dodao je, uradili iz ličnih razloga.

Zaev je ocenio da je Obradović "kvalitetan kadar u energetici", ali da to "automatski ne znači" da će on biti direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Elema.

"Da, i on je jedna od opcija za direktora, ali još ne znamo ko će od političkih subjekata ili domaći eksperti, preuzeti odgovornost u kojoj instituciji", rekao je makedonski premijer i dodao da je preuranjeno govoriti o tome.

Protiv toga da stranac bude direktor Elema ranije se izjasnio zamenik makedonskog premijera za ekonomska pitanja Kočo Anđušev koji smatra da tu kompaniju treba da vodi makedonski stručnjak.

Informacija da bi kontroverzni bivši direktor srpskog EPS-a mogao biti postavljen na čelo makedonske državne energetske kompanija, naišla je na oštre kritike najveće opozicione stranke VMRO DPMNE koja je navela da Obradović u Srbiji ima lošu reputaciju i da neće unaprediti Elem.

Po zvaničnim podacima, Elem ima godišnji prihod veći od 250 miliona evra, zapošljava 4.500 radnika i učestvuje sa 98 odsto u proizvodnji struje u Makedoniji.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Zaev: Obradović možda i postane direktor Elektrana Makedonije

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2017

Premijer Makedonije Zoran Zaev je danas izjavio da se još ne zna ko će biti novi direktor državne energetske kompanije "Elektrane Makedonije" (Elem)...On je novinarima rekao da su Aleksandar Obradović - bivši direktor Elektropšrivrede Srbije, i još nekoliko stranaca zatražili državljanstvo Makedonije,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.