Za Zi Gabor amputirana noga

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Zi Gabor amputirana noga

Poznatoj američkoj glumici mađarskog porekla, 93-godišnjoj Za Zi Gabor, amputirana je desna noga.

Krvni ugrušak u nozi dug oko 30 centimetara doveo je do pojave gangrene, što je zahtevalo hitnu operaciju i amputaciju noge do iznad kolena. Lekari u medicinskom centru "Ronald Regan" u Los Anđelesu kažu da je operacija protekla uspešno i da nema komplikacija, prenose beogradski mediji.

Lekari su insistirali da se zahvat obavi pre praznika, ali je 93-godišnja glumica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koja je već duže vreme imala zdravstvene probleme, odbila da bude hospitalizovana, želeći da kod kuće proslavi možda svoju poslednju Novu godinu tradicionalnom večerom uz šampanjac i kavijar.

Ona je u bolnicu primljena 2. januara, nakon višemesečnih problema sa nogom i neuspešnog lečenja antibioticima. Gaborova je prošle godine, sredinom jula, pala i polomila kuk, što je kasnije prouzrokovalo više komplikacija. Situacija se u jednom trenutku toliko pogoršala, da je glumica mesec dana posle loma kuka primila i poslednju pričest.

Za Za Gabor, koja je 1936. godine proglašena za Mis Mađarske, početkom Drugog svetskog rata emigrirala je u SAD gde je snimila više od 40 filmova i udavala se devet puta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za Zi Gabor amputirana noga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2011

LOS ANĐELES -..Poznatoj američkoj glumici mađarskog porekla, 93-godišnjoj Za Zi Gabor sinoć je amputirana desna noga, javio je AP...Krvni ugrušak u nozi, dug oko 30 centimetara, doveo je do pojave gangrene što je zahtevalo hitnu operaciju i amputaciju noge do iznad kolena. Lekari u medicinskom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.