Vulin se sastao s predstavnicima Svetske banke

Izvor: N1 televizija, 10.Maj.2016, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin se sastao s predstavnicima Svetske banke

Aleksandar Vulin razgovarao je u Beogradu s delegacijom Svetske banke o projektu Podrška unapređenju konkurentnosti i podizanje zaposlenosti, čiji je cilj povećanje zaposlenosti. Bord izvršnih direktora Svetske banke odobrio je Srbiji, Crnoj Gori i BiH bespovratna sredstva od više od 8 miliona dolara za rešavanje klimatskih problema duž reke Drine.

Delegaciju je predvodio direktor Kancelarije Svetske banke za Srbiju Toni Verheijen, a prisutan je bio i rukovodilac iz oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << socijalne zaštite i rada za Evropu i Centralnu Aziju Endru Mejson.

Aktivnosti predviđene projektom "Podrška unapređenju konkurentnosti i podizanje zaposlenosti" deo su strukturnih reformi koje se sprovode u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je rekao da je u prethodnom periodu bilo dosta izazova, ali da se sve aktivnosti sprovode u roku i da je za kratko vreme dosta toga urađeno.

Na sastanku se razgovaralo i o funkcionalnoj analizi sistema javne uprave koja se sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom i resornim ministarstvima, ali i o mogućnostima za unapređenje položaja korisnika socijalne pomoći i njihovom uključivanju u aktivne mere politike zapošljavanja.

Mejson je naglasio da se partnerstvo sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pokazalo kao veoma produktivno i da ovo ministarstvo može da računa na tehničku podršku kada je reč o zakonskoj regulativi koja se odnosi na oblast socijalne zaštite.

Bord izvršnih direktora Svetske banke odobrio je Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini bespovratna sredstva u iznosu od 8,73 miliona dolara za projekte koji se odnose na rešavanje problema izazvanih klimatskim promenama duž reke Drine.

U okviru dva projekta - Global Environment Facility i Special Climate Change Fund, Bosni i Hercegovini namenjeno je 3,37 miliona dolara, Crnoj Gori 2,72 miliona, a Srbiji 2,63 miliona, saopštila je danas Svetska banka.

Cilj programa je da osigura racionalno upravljanje slivom Drine, ali i da ojača mehanizme saradnje između tri zemlje, kada je reč o ovom zajedničkom resursu. Očekuje se da će projekat pomoći da se zemlje nose sa problemom mogućih prirodnih katastrofa nastalih zbog klimatskih promena, kakve su, suše ili poplave. Projekat dopunjava već postojeće aktivnosti finansirane od strane te banke.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin i Verheijen o konkurentnosti i zapošljavanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2016

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, sastao se danas sa delegacijom Svetske banke koju je predvodio direktor Kancelarije Svetske banke za Srbiju, Toni Verheijen...U delegaciji je bio i rukovodilac iz oblasti socijalne zaštite i rada za Evropu i Centralnu Aziju,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.