Vrhovni sud SAD legalizovao homoseksualni brak u svim svojim državama

Izvor: Kurir, 26.Jun.2015, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovni sud SAD legalizovao homoseksualni brak u svim svojim državama

Današnji dan predstavlja prekretnicu na našem putu ka jednakosti, izjavio je Obama

VAŠINGTON - Vrhovni sud SAD legalizovao je danas homoseksualni brak u svim američkim saveznim državama, javile su svetske agencije.

"Današnji dan predstavlja prekretnicu na našem putu ka jednakosti", izjavio je odmah posle odluke suda američki predsednik Barak Obama i dodao da "homoseksualci mogu sada da sklapaju brakove kao i svi ostali".

Ispred zgrade >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vrhovnog suda okupili su se aktivisti za homoseksualni brak gde vijori zastava s duginim bojama.

Vrhovni sud je naveo da u 14 država u kojima homoseksualni brak nije odobren, vlasti tih država će morati da priznaju taj brak i da ga sklapaju i da ga priznaju ako je sklopljen u nekoj drugoj državi.

Sud je dodao da homoseksualci imaju ista prava kao i heteroseksualci.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

SAD legalizovale istopolni brak u svim svojim državama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jun.2015

Vrhovni sud SAD legalizovao je danas istopolni brak u svim američkim saveznim državama, javile su svetske agencije..."Današnji dan predstavlja prekretnicu na našem putu ka jednakosti", izjavio je odmah posle odluke suda američki predsednik Barak Obama i dodao da "homoseksualci mogu sada da sklapaju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.