Vlasti u San Dijegu zaplenile 20 tona marihuane

Izvor: Blic, 27.Nov.2010, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasti u San Dijegu zaplenile 20 tona marihuane

SAN DIJEGO - Američke vlasti su otkrile u San Dijegu još jedan tunel koji je služio za krijumčarenje droge iz Meksika u SAD i zaplenile su oko 20 tona marihuane.

Tunel, dužine 670 metara, opremljen šinama, vagonom, osvetljenjem i ventilacijom, vodio je iz kuhinje jedne kuće u meksičkom gradu Tihuani do dva skladišta u San Dijegu, izjavio je američki istražitelj Majk Unsueta. To je drugi podzemni prolaz te vrste pronađen u San Dijegu u poslednjih mesec dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Vlasti su zaustavile kamion koji je išao iz jednog od dva skladišta i pronašle u njemu više od 12,5 tona marihuane, a još tri do četiri tone su pronađene u podzemnim prostorijama tunela, rekao je Unsueta.

S meksičke strane granice takođe su zaplenjene tri do četiri tone marihuane, čime je ukupna količina droge pronađene u ovoj akciji dostigla više od 20 tona.

Prema Unsuetinim rečima, u SAD su uhapšena dvojica, a u Meksiku petorica ljudi zbog sumnje da su koristili tunel za šverc droge.

Početkom novembra, policija je pronašla 20 tona marihuane krijumčarene kroz drugi tunel, što je najveća količina droge zaplenjene u SAD. Unsueta je izrazio uverenje da iza oba tunela stoji meksički narko-kartel Sinaloa, na čijem je čelu ozloglašeni Hoakin "Čapo" Gusman.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U San Dijegu zaplenjeno 20 tona marihuane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2010

SAN DIJEGO -..Američke vlasti su otkrile u San Dijegu još jedan tunel koji je služio za krijumčarenje droge iz Meksika u SAD i zaplenile su oko 20 tona marihuane...Tunel, dužine 670 metara, opremljen šinama, vagonom, osvetljenjem i ventilacijom, vodio je iz kuhinje jedne kuće u meksičkom gradu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U TUNELU ZAPLENJENO 20 TONA MARIHUANE (VIDEO)

Izvor: Kurir, 27.Nov.2010

SAN DIJEGO - Američke vlasti su otkrile u San Dijegu još jedan tunel koji je služio za krijumčarenje droge iz Meksika u SAD i zaplenile su oko 20 tona marihuane.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.