Vatrogasci i avioni gase požare na severoistoku Španije

Izvor: Blic, 16.Maj.2012, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci i avioni gase požare na severoistoku Španije

Vatrogasne ekipe, uz pomoć 13 aviona, pokušavale su danas da obuzdaju požare koje je snažan vetar raznosio po poljima širom severoistočne Španije, saopštili su lokalni zvaničnici.

Zbog požara, koji je juče izbio u blizini grada Raskvera u Kataloniji, evakuisano je 52 ljudi, rekla je portparolka lokalne službe za civilnu zaštitu.

Prema saopštenju zvaničnika, vatra je zahvatila 1.800 hektara zemljišta.

"U regionu i dalje duva vetar, ali on ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije tako jak kao sinoć", saopštio je ministar unutrašnjih poslova Katalonije.

Vatrogasne ekipe su teško uspele da dođu do najugroženijih oblasti, zbog nepristupačnog terena.

Povezane vesti: Ugašen požar u centru Beograda, nema povređenih Požar u višespratnici u Čačku Nekoliko osoba povređeno u požaru u Srpskoj Požar u fabrici Fijat Požar u centru Moskve, evakuisano 200 ljudi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Severoistočna Španija u plamenu

Izvor: S media, 16.Maj.2012

Vatrogasne ekipe, uz pomoć 13 aviona, pokušavale su danas da obuzdaju požare koje je snažan vetar raznosio po poljima širom severoistočne Španije, saopštili su lokalni zvaničnici...Masovni protesti u Španiji: Na ulicama 100.000 ljudi (FOTO)..Veliki protest u Madridu: 'Pobunite se narodi Evrope!'..Drama...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.