Vaščikovski: Vizija Evrope Le Penove podseća na zakon džžungle

Izvor: RTS, 16.Jan.2017, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaščikovski: Vizija Evrope Le Penove podseća na zakon džžungle

Poljski ministar spoljnih poslova Vitold Vaščikovski izjavio je nakon sastanka sa kandidatkinjom za predsednika Francuske Marin le Pen da njena vizija Evrope znači "povratak na zakone džungle", prenosi "Rojters".
Vitold Vaščikovski je tokom posete Parizu, gde treba da učestvuje na sastanku ministara spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU na konferenciji o Bliskom Istoku, neplanirano razgovarao 90 minuta sa liderom ultradesničarske stranke Marin le Pen, koja se retko sastaje sa diplomatama iz EU.
"Le Pen se zalaže za manje solidarnosti u Uniji. To znači povratak zakonu džungle", rekao je Vaščikovski.
Poljski ministar se sastao i sa Brunom Le Merom, zaduženim za evropska i međunarodna pitanja predsedničkog kandidata konzervativne stranke Fransoa Fijona.
Poljska vladajuća stranka "Prava i pravde" deli protivljenje Le Pen zajedničkoj evropskoj valuti i kvotama EU za prihvat migranata sa Bliskog Istoka.
Poljski predsednik Jaroslav Kačinski izrazio je ranije ambicije da pomogne preoblikovanje Evrope u blok gde će države članice moći znatno više da kažu o institucijama u Briselu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vizija Evrope Marin Le Pen je povratak na zakon džungle"

Izvor: B92, 16.Jan.2017

Brisel -- Poljski ministar spoljnih poslova Vitold Vaščikovski izjavio je nakon sastanka sa Marin Le Pen da njena vizija Evrope znači "povratak na zakone džungle"...On je tokom posete Parizu, gde treba da učestvuje na sastanku ministara spoljnih poslova EU na konferenciji o Bliskom Istoku, neplanirano...

Nastavak na B92...

Vaščikovski: Le Pen će uništiti Evropsku uniju

Izvor: RuskaRec.ru, 17.Jan.2017, 21:21

Le Pen: Krim nikada nije bio ukrajinski. Poljski ministar Vitold Vaščikovski izjavio je da je razgovarao sa Le Pen u Parizu i istakao da Le Pen želi korenitu reformu Evropske unije, kako bi je prevratila u potpuno drugačiju strukturu.. Marin le Pen pritom ne želi Evropu koja bi bila pod uticajem...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.