VOĐA SEVERNE KOREJE KIM ČER IR U POSETI RUSIJI

Izvor: TvojPortal.com, 22.Avg.2011, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOĐA SEVERNE KOREJE KIM ČER IR U POSETI RUSIJI

Izvor:www.tvojportal.com>>Pres –služba Kremlja  zvanično je potvrdila da je lider Severne Koreje, Kim Čen Ir, u subotu, 20. avgusta počeo posetu Rusiji , u kojoj će ,kako javlja agencijha Frans pres , ostati nedelju dana i  tokom koje će obići  nekoliko  regiona ruskog  Dalekog Istoka  i  Sibira. Tokom ove posete, glavni događaj će biti njegov suret sa predsednikom Ruske Federacije Dmnitrijem Medvdevim.Poislednji put Kim Čen Ir je posetio Rusiju 2002.g.

>> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com <<

Oklopni voz lidera Demokratske Nardone Republike Koreje (DNRK)  prešao je granicu Rusije u subotu ( 20. avgusta )  rano u jutru. Vlasti Ruskog Primorja  nisu ništa znale o dolasku severnokorjskog lidera.Podseća  se da će to biti prva poseta Kim Čen Ira Rusijiu posle 2002.g. kad su odnosi na liniji Moskvca-Pjenhan postepeno počeli da se hladne u meri u kojoj se razvijala  i  jačala saradnja Kremlja sa Seulom.
Podsećamo da su krajem juna mediji javili da će svernokorjski partijskii državni vođa Kim Čen  Ir doputovati u posetu Rusiji  na razgovore sa Dmitrijem Medvedevim već prvih dana jula.Očekivalo se da će lideri dveju susednih zemalja obaviti seriju konsultacija u Vladivostoku, ali se pokazalo da je poseta otkazna zbog informacija koje su o njoj procurele u medijima.Posle je saopšteno da će do posete Kim Čen Ira Rusiji doći u septembru.Treba istaći da lider NDRK iz razloga bezbednosti retko kad  putuje van svoje zemlje , a kad na put ipak krene, to čini isključivo  specijalnim blindiranim vozom.
Do prve oficijene posete aktuelnog sevrenokorejskog vođe Ruskoj Federaciji došlo je 2001.g. koja je trajala čak tri nedelje.Tada je šef Komunističke partije i države Severne Koreje  proputovao od Vladivostokoa do Sankt Peterburga.Kao rezultat sureta sa tadašnjim predsednikom Rusije Vladimirom Putinom usledilo je potpisvanje Moskovske deklaracije o obostranom usgalašavanju mišljenja i stavova i uspostavljanju međudržavne saradnje na dugoročnim osnovama.Prilikom svoje  druge posete Rusiji , 2002. g.severnokorejski lider je  boravio samo u regonima  ruskog Dalekog Istoka.
B.Rakočević 

rusijaSeverna Korejakim čen ir

Nastavak na TvojPortal.com...






Povezane vesti

Kim Čen kod Medvedeva

Izvor: Večernje novosti, 22.Avg.2011

Lider Severne Koreje svojim vozom stigao u zvaničnu posetu Rusiji. Kim je predsednik državnog komiteta odbrane Severne Koreje i faktički od očeve smrti vlada zemljom

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.