(VIDEO) SVET GORI, ONE TRAŽE OVO: Kanađanke zahtevaju pravo da golih grudi hodaju okolo

Izvor: Kurir, 02.Avg.2015, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) SVET GORI, ONE TRAŽE OVO: Kanađanke zahtevaju pravo da golih grudi hodaju okolo

Demonstracije su pokrenule tri sestre, besna jer su ih policajci zaustavili dok su golih grudi vozile bicikle po centru grada

TORONTO - Nekoliko stotina žena protestovalo je u Vaterlou, u kanadskoj državi Ontario, tražeći zakonsko pravo da slobodno šetaju u toplesu ulicama. Inicijativu su pokrenule tri sestre - Tamira, Nađa i Ališa Mohamed, kojima je nedavno policija naredila da se obuku jer sju poskidale majice dok su po toplom danu vozile bicil u centru grada Kičener, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zapadno od Toronta.

"Policajac nas je zaustavio pod izgovorom rutinske tehničke kontrole da bi nam zapravo naložio da se obučemo", ispričala je Ališa, prenose kanadski mediji.

Ališa, poznata kanadska pevačica koja nastupa pod imenom Ališa Brila, istog je trenutka podnela tužbu regionalnoj policiji. Slučaj je zapalio drušvene mreže, a sestre Mohamed su pozvale na "miting podrške pravu žena da šetaju golih grudi".

Učesnice protesta "Gole s nama" defilovale su u toplesu kroz centar grada noseći transparente na kojima je pisalo "To su dojke, a ne bombe, opustite se" i "Golotinja nema veze sa seksom".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.