(VIDEO) OVO NIJE TRIK: Ovaj čovek će danas umreti

Izvor: Kurir, 03.Jun.2015, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) OVO NIJE TRIK: Ovaj čovek će danas umreti

Prema tome, ako dođu i odluče da me pogube, biće to gotovo spas za mene. Verujem da postoji bolje mesto, i, žao mi je, ali ovo nije takvo mesto, rekao je Lester Bouer, osuđenik na smrt

Lester Bouer mlađi (67), koji već 31 godinu čami u ćeliji u zatvorskom krilu za osuđenike na smrt u Teksasu, danas će biti pogubljen ubrizgavanjem smrtonosne injekcije.

Njemu se stavlja na teret ubistvo četiri osobe, zato što je, navodno, osmog oktobra 1983. vatrenim oružjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ubio četvoricu muškaraca pored hangara na jednom imanju severno od Dalasa. Bouer tvrdi da nije kriv i da je, doduše, bio tamo na dan zločina, ali da su oni bili živi i zdravi kada je otišao s ranča.

“Ova 31 godina nije bila zabavna”, izjavio je Bouer nedavno u zatvoru.

“Prema tome, ako dođu i odluče da me pogube, biće to gotovo spas za mene. Verujem da postoji bolje mesto, i, žao mi je, ali ovo nije takvo mesto.”

Bouerovi advokati su stigli do Vrhovnog suda u SAD, koji je u martu odbio pokretanje nove istrage o slučaju - uprkos činjenici da su trojica sudija bila spremna da odustanu od smrtne kazne. Sada više nema mnogo čemu da se nada, ali izgleda da se pomirio sa sudbinom.

“Mislim da nisam bio loš čovek kada sam došao ovde i ne verujem da sam se promenio”, objašnjava Bouer. “Postao sam malo mudriji i malo stariji!”

Ukoliko kazna zaista bude izvršena, Bouer će sa 67 godina biti najstariji osuđenik koji je pogubljen u Teksasu posle ponovnog uvođenja smrtne kazne 1982. Osim toga, bio bi drugi po dužini tamnovanja u ovoj saveznoj američkoj državi.

(Build)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.