VIDEO: Haos u Štutgratu, uhapšeno 400 ljudi

Izvor: Vesti-online.com, 30.Apr.2016, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Haos u Štutgratu, uhapšeno 400 ljudi

Stotine levičarskih demonstranata pokušale su u subotu da spreče ljude da uđu na konferenciju krajnje desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD) u Štutgartu, a policija je upotrebila biber-sprej da rastera demonstrante i uhapsila 400 među njima.

Uprkos protestima, konferencija je jutros počela u planirano vreme, a 1.000 policajaca opkoliko je nekoliko stotina demonstranata ispred izložbenog centra gde AfD drži partijsku konvenciju, prenosi BBC.

Pri tom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je uhapšeno 400 ljudi, saopštila je policija, a prenosi AFP.

Očekuje se da će se AfD, koja traži zabranu burke i minareta u Nemačkoj, tokom današnjeg sastanka proglasiti za otvoreno antiislamsku partiju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protesti ljevičara u Štutgartu, 400 ljudi uhapšeno (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Apr.2016

ŠTUTGART - Njemačka policija je saopštila da je jutros uhapsila 400 demonstranata koji su pokušali blokirati pristup kongresu njemačke populističke stranke AfD u Štutgartu (na jugozapadu zemlje), gdje su takođe izbili sukobi između ljevičara i članova AfD-a...Stotine ljevičara okružilo je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.