Uzurpiranje UN dovelo do bombardovanja Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2015, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uzurpiranje UN dovelo do bombardovanja Srbije"

"UN bi bile efikasnije u rešavanju međunarodnih sporova, ukoliko neke članice ne bi pokušavale da ovu organizaciju koriste za dominaciju nad svetskim pitanjima" izjavio je u ponedeljak ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov je naglasio da su slični napori doveli do bombardovanja Srbije, rata u Iraku i haosa u Libiji.

Ruski ministar spoljnih poslova pozvao je UN da budu nezavisan i efikasan lider u donošenju odluka, uprkos pokušajima nekih članica >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da uzurpiraju funkcionisanje svetske organizacije.

- Došlo je vrijeme za odgovor na pitanje - da li zaista želimo da UN budu efikasan i uticajan instrument očuvanja mira i bezbednosti ili smo spremni da dozvolimo da postanu poprište propagandističke borbe i isključene iz procesa pronalaženja ključnih rešenja međunarodnih problema - istakao je Lavrov na početku diskusije u Savjetu bezbjednosti u UN.

Lavrov je pomenuo nekoliko dešavanja u novijoj istoriji kojim on smatra da je prekršena Povelja UN, a što je uzrok težnje da se dominira svjetskim pitanjima.

- Dovoljno je setiti se bombardovanja Srbije, okupacije Iraka pod lažnim izgovorom i grube manipulacije mandatom Savjeta bezbednosti što je dovelo do uništenja i trenutnog haosa u Libiji -  navodi Lavrov.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: SAD guraju Bliski istok u haos iz interesa

Izvor: RTS, 23.Feb.2015

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov optužio je SAD da guraju Bliski istok u "haos" i da podstiču jačanje ekstremizma kako bi zadovoljile svoju želju da vladaju svetom. . Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.