Unicef: Bez vode će ostati 600 miliona dece

Izvor: RTS, 22.Mar.2017, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unicef: Bez vode će ostati 600 miliona dece

Do 2040. godine jedno od četvoro dece živeće u regionima sa ekstremnim nedostatkom vode, saopštio je Unicef u izveštaju, prenosi AFP.
U istraživanju objavljenom na Svetski dan vode, Ujedinjene nacije su upozorile da će za malo više od dve decenije skoro 600 miliona dece živeti na područjima sa ozbiljnim nedostatkom pijaće vode.

Više od 36 zemalja suočava se sa ekstremnim nedostatkom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vode, navodi se u izveštaju.
Rastuće temperature i suše mogu izložiti decu dehidraciji, dok kiša i poplave mogu uništiti sanitarne strukture i dovesti do pojave bolesti kao što je kolera, smatra Unicef. 
Više od 800 dece mlađih od pet godina umru svakog dana zbog dijareje usled loših sanitarnih uslova i nedostatka pijaće vode, piše u izveštaju.
Suša i konflikt su faktori zbog kojih nedostaje voda u delovima Nigerije, Somalije, Južnog Sudana i Jemena, piše u izveštaju.
Više od 1,4 miliona dece u tim područjima takođe je pod "neposrednim rizikom od smrti" zbog gladi.
Prema procenama Unicefa, više od devet miliona ljudi nema pristup pijaćoj vodi samo u Etiopiji.
"Bez vode, ništa ne može da raste", rekao je generalni izvršni direktor Unicefa Entoni Lejk, dodavši da se nedostatkom vode ugrožava budućnost miliona dece.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Do 2040. godine 600 miliona djece će biti bez pijaće vode

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Mar.2017

NJUJORK - Do 2040. godine jedno od četvoro djece živjeće u regionima sa ekstremnim nedostatkom vode, saopštio je danas UNICEF u izvještaju, prenosi AFP...U istraživanju objavljenom na Svjetski dan vode, Ujedinjene nacije upozorile su da će za malo više od dvije decenije skoro 600 miliona djece...

Nastavak na Nezavisne Novine...

UNICEF: Jedna četvrtina dece neće imati vodu do 2040. (VIDEO)

Izvor: Beta, 22.Mar.2017

Jedna četvrtina dece u svetu će živeti do 2040. godine na područjima gde ima vrlo malo vode, upozorio je danas Fond UN za decu (UNICEF).U izveštaju objavljenom povodom Svetskog dana vode, UNICEF je naveo da će za oko 20 godina oko 600 miliona dece živeti u zonama sa ograničenim pristupom pitkoj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.