Umrla čuvena italijanska modna kreatorka Karla Fendi

Izvor: Blic, 20.Jun.2017, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla čuvena italijanska modna kreatorka Karla Fendi

Italijanska modna kreatorka Karla Fendi, počasna predsednica Fendi Grupe poznate po bundama i tašnama vrhunskog dizajna, preminula je u 80. godini života, javili su danas italijanski mediji.

Karla Fendi, koja je zajedno sa četiri sestre uspela da prodavnicu kožnih i krznenih stvari u Rimu pretvori u svetsku modnu kuću, preminula je u ponedeljak.

Agencija Ansa navodi da je Karla, četvrta u redu sestara, bila počasni predsednik "Fendi grupe" i da je već neko vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bila bolesna.

In memory of #CarlaFendi, Italian fashion pioneer. Her work and passion for art and culture will be an example for every generation pic.twitter.com/xXFGxar7W2

Karla i njene sestre Paola, Ana, Franka i Alda su 1965. godine angažovale Karla Lagerfelda, u to vreme mladog nemačkog dizajnera koji im je kreirao žensku liniju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umrla Karla Fendi

Izvor: B92, 20.Jun.2017

Italijanska modna kreatorka Karla Fendi, počasna predsednica Fendi Grupe poznate po bundama i tašnama vrhunskog dizajna, preminula je u 80. godini života...Karla Fendi koja je zajedno sa četiri sestre uspela da prodavnicu kožnih i krznenih stvari u Rimu, pretvori u svetsku modnu kuću, preminula...

Nastavak na B92...

Umrla italijanska modna kreatorka Karla Fendi

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2017

RIM - Italijanska modna kreatorka Karla Fendi, počasna predsjednica Fendi Grupe poznate po bundama i tašnama vrhunskog dizajna, preminula je u 80. godini života, javili su danas italijanski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.