Umetnik i bokser pobili milione

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2015, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umetnik i bokser pobili milione

Većina ljubitelja istorije zna da je Adolf Hitler želeo da se bavi slikarstvom, ali da nije primljen u bečku Akademiju lepih umetnosti. Da li bi njegove opasne ambicije ikad došle do izražaja da je kojim slučajem bio ostvaren umetnik?

Istorija nas uvek iznova podseća da put ka paklu ima neke iznenađujuće sporedne ulice i da bi prošlost i sadašnjost mogle da budu sasvim drugačije, da su pojedine vođe krenule drugim putevima.

Tri decenije pre nego što će >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << doći na vlast i nametnuti agrarni socijalizam u Kambodži, Pol Pot bio je student u Parizu, za studije radio elektronike. Međutim, morao je da ode iz Pariza nakon što je tri puta zaredom obnovio godinu.

U Kambodžu se vratio 1953, iste godine kada je bivša francuska kolonija postala nezavisna. Samo deset godina pre nego što će izvesti puč 1971. i preuzeti vlast u Ugandi, Idi Amin bio je bokserski šampion nacije i to duže od osam godina. Bivši oficir Britanske kolonijalne armije, bio je i sposoban ragbi igrač. Amina, koji je kasnije postao odgovoran za smrt između pola miliona i milion svojih sunarodnika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.