Ukrajinski vojnici napuštaju Krim

Izvor: Studio B, 25.Mar.2014, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinski vojnici napuštaju Krim

Deo pripadnika ukrajinskih oružanih snaga napustio je u utorak Krim pošto su ruske snage zauzele nekoliko vojnih baza na tom poluostrvu.

Nešto pre toga objavljeno je da je ministar odbrane Ukrajine Igor Tenjuh podneo ostavku. Njegova ostavka najpre je bila odbijena, ali ju je parlament potom prihvatio i na njegovo mesto postavljen je Mihajlo Koval.

Tenjuh je ranije izjavio da je primio zahtev 6.500 od ukupno 18.000 ukrajinskih vojnika i njihovih članova porodica >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u kojem oni traže dozvolu da napuste Krim, pošto je pripojen Rusiji.

Odlazak ukrajinskih vojnika sa Krima usledio je dan pošto je vršilac dužnosti predsednika Oleksandar Turčinov izjavio da je doneta odluka o povlačenju ukrajinskih snaga sa tog poluostrva.

Pre nego što je podneo ostavku, Tenjuhu su upućene kritike zbog, kako je navedeno, nedovoljno jasnih instrukcija koje je davao vojnicima na Krimu.

 
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinski vojnici napuštaju Krim, Tenjuh podneo ostavku

Izvor: Blic, 25.Mar.2014

Deo pripadnika ukrajinskih oružanih snaga napustio je danas Krim pošto su ruske snage zauzele nekoliko vojnih baza na tom poluostrvu. Ministar odbrane Ukrajine general Igor Tenjuh ponudio je da se zbog razvoja događaja na Krimu povuče sa funkcije, ali je parlament u Kijevu njegovu ostavku najpre...

Nastavak na Blic...

Hiljade ukrajinskih vojnika prelaze u rusku vojsku

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Mar.2014, 10:41

SIMFEROPOLJ - Više od 15.000 pripadnika ukrajinskih vojnih snaga, formacija i organizacija, od ranije raspoređenih na Krimu, žele da nastave službu u ruskim oružanim snagama, saopštile su danas vlasti Krima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.