Izvor: Vostok.rs, 23.Maj.2017, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 22.05.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Karta situacije na frontu za 22.05. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 22.05
.
 
Granatiranje Dokučaevska

Kijevske snage 44 puta napale teritoriju DNR  - Operativna komanda vojske DNR saopštila je da su kijevske snage tokom jutra napale selo Spartak severno od Donjecka.

Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 44 puta napale teritoriju DNR. Pod vatrom kijevskih snaga našlo se 17 naseljenih mesta Donjecke Narodne Republike. Tokom napada poginuo je jedan vojnik DNR.



Narodna milicija LNR saopštila je da su kijevske snage tokom prethodnog dana osam puta napale pozicije Narodne milicije u području naselja Kalinovo, Frunze, Horošoe, Lozovoe i Logvinovo. 


Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 22.
05.
 
Rusija se na tužbu protiv Ukrajine odlučila jer se sprovodi diskriminacija prema ruskim kompanijama  - Rusija se na tužbu protiv Ukrajine odlučila jer Kijev sprovodi diskriminacionu politiku prema stotinama ruskih kompanija kada je reč o izvozu ruskih proizvoda i usluga u tu zemlju, pritom kršeći norme Svetske trgovinske organizacije, izjavio je ministar za ekonomski razvoj Rusije Maksim Oreškin.

Kako je rekao, u pitanju su zabrane na izvoz mlečnih i mesnih proizvoda iz Rusije, zatim ribe, vina, đubriva, kao i opreme za železničke pruge. 

Kada je reč o izvozu knjiga ili nekih drugih štampanih izdanja, Oreškin je napomenuo da se u tom domenu sprovode neke druge procedure, dok se prilikom uvoza polovnih automobila sprovodi posebni režim oporezivanja.

„Sprovode se specijalne ekološke, sanitarne, fitosanitarne i veterinarske kontrole, i to prilikom uvoza najrazličnijih prehrambenih proizvoda, zatim proizvoda lake industrije, kozmetike, kao i ostalih hemijskih preparata.“

Oreškin je dodao da te mere ne samo da nanose štetu ruskoj, već i ukrajinskoj privredi, a nisu u skladu sa obavezama te zemlje prema Svetskoj trgovinskoj organizaciji.

„Ukrajina sistematično i namerno krši svoje međunarodne obaveze ignorišući pravila međunarodne trgovine, kao i ostale norme međunarodnog prava“, zaključio je ruski ministar.

Varšava smatra Rusiju glavnom pretnjom za kolektivnu bezbednost NATO-a  - Varšava smatra Rusiju glavnom pretnjom za kolektivnu bezbednost NATO-a, izjavio je direktor Biroa za nacionalnu bezbednost Poljske Pavel Soloh u intervjuu za Poljsku novinsku agenciju.

„Odnosi Rusija-NATO su sastavni deo kolektivne odbrane, jer ako govorimo o tome, onda, pre svega, vidimo rusku pretnju“, rekao je Soloh.

„To je pitanje prisustva NATO-a na istoku. To je pitanje Ukrajine i sukoba koji je zamrznut, ali se defakto nastavlja. I to je, na kraju, pitanje ruske politike, kao i budućih vojnih vežbi ’Zapad 2017‘ (belorusko-ruske vojne vežbe) koje Rusi spremaju za jesen“, objasnio je on.

Govoreći o sastanku šefova država NATO-a, koji je planiran za 25. maj u Briselu, Soloh je istakao da „sastanak ima radni karakter, biće kratak i zato se ne zove samit“.

„Važno je da će prvi put na tom sastanku biti prisutan novi predsednik SAD i novi predsednik Francuske, a teme su određene: jačanje transatlantskih odnosa, borba protiv terorizma i rashodi za odbranu“, dodao je on.
 Ukrajina - iz minuta u minut -
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 23.05.

Izvor: Vostok.rs, 24.Maj.2017, 07:43

  . . Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .  . Karta situacije na frontu za 22.05. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje. . . . Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . . .  .   OVDE...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.