Izvor: Vostok.rs, 15.Nov.2016, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 14.11.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Situacija na frontu za 11.11. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 14.11
.


Kijevske snage 1089 puta napale teritoriju DNR  -  Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 1089 puta napale teritoriju DNR. Napadali su Aleksandrovku, Spartak, Staromihajlovku u okolini Donjedžka, Zajcevo i Ozrenovku u okolini Gorlovke, Dokučaevsk, Sahanku, Kominternovo i Lenjinskoe na jugu DNR.



Narodna milicija LNR saopštila je da su kijevske snage tokom prethodnog dana četiri puta napale pozicije NM u području naselja Nižne Lozovoe, Frunze, Kalinovka, Pankovka. Gubitaka nije bilo.

 

Borbeni avioni Ukrajine lete duž linije razdvajanja sa LNR  -  «Na području sela Petrenkovo u Novoajdarskom okrugu je raspoređen raketni kompleks «Točka-U». Iznad tog područja su zabeleženi letovi ukrajinske avijacije», kažu u Ministarstvu odbrane LNR.

«Počevši od 3 novembra, meštani Novoajdarskog okruga svakodnevno nadleću lovci SU-25. Ovi avioni stižu iz pravca Severodonjecka ka Novoajdaru i dalje ka liniji razdvajanja. Prema našim izvorima, vojska Ukrajine izvodi ove letove sa ciljem da piloti uvežbaju veštine letenja u uslovima bliske borbe», kažu u Narodnoj miliciji.



Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 14.11
.




Tramp problem za Ukrajinu  - Ukrajina bi mogla da ispadne sa spiska prioriteta spoljne politike Zapada nakon pobede republikanaca Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD, piše „Politiko“.

Prema rečima bivšeg ambasadora SAD u Rusiji Majkla Makfola, Ukrajina je „glavni gubitnik“ američkih izbora. U Kijevu se plaše da je novom predsedniku važnije da unapređuje odnose sa Rusijom nego sa Ukrajinom, čiju situaciju je tokom izborne kampanje nazvao „haotičnom“.

Evropsku uniju, sa njene strane, više plaše unutrašnji problemi, navodi „Politiko“. 

Izbor Donalda Trampa je signal Kijevu da treba da bude spreman na sprovođenje reformi i suočavanje sa Rusijom bez podrške Zapada, smatra direktorka kijevskog instituta za svetsku politiku Aljona Getmančuk. U isto vreme, Ukrajinci se nadaju da Trampova saopštenja iz izborne kampanje neće imati epilog.

„Njegovi odgovori na pitanja o Ukrajini su bili improvizacija — on se nije spremao za to. Tramp je netradicionalni političar“, navodi list reči šefice Komiteta Vrhovne rade za međunarodne poslove Hani Hopko. Ipak, Ukrajina treba „s razumevanjem“ da se odnosi prema novoj realnosti koja je zastrašujuća za Kijev, dodala je ona. Trampovi stavovi o Ukrajini nisu bile tako čvrsti kao što je slučaj sa sadašnjom američkom administracijom, ističe „Politiko“.

„Na osnovu onoga što sam slušao, stanovnici Krima više žele da budu sa Rusijom nego sa Ukrajinom, gde su bili“, izjavio je Tramp u jednom intervjuu odgovarajući na pitanje o pripajanju Krima Rusiji. Osim toga, pristalice ovog milijardera su uspele da izvrše izmenu u platformi republikanca i smekšaju retoriku te partije protiv Rusije.
Ukrajina - iz minuta u minut -
 
 
 
 
 
 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 14.11.

Izvor: Vostok.rs, 15.Nov.2016

  . Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji - Kliknuti ovde ili na mapu ispod. . . Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . . . . Primirje u Siriji - detaljnije  Klinuti ovde ili na mapu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.