Ukrajina, Rusima zabranjeno učešće u radu medija

Izvor: RTS, 03.Sep.2015, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina, Rusima zabranjeno učešće u radu medija

Ukrajinski parlament je usvojio meru kojom se Rusima zabranjuje osnivanje ili učestvovanje u radu televizijskih i radio stanica u Ukrajini.
Predlog zakona koji su većinom glasova podržali ukrajinski poslanici propisuje da niko ko učestvuje u radu medija ne može da bude iz zemlje koju Ukrajina smatra agresorom, prenela je agencija AP.
Parlament Ukrajine je početkom godine proglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rusiju agresorskom državom, a u Ukrajini su već ranije iz ponude kablovskih operatera izbačeni ruski televizijski kanali, podseća Tanjug.
Novousvojena mera zahteva od medijskih kuća da na svojim sajtovima objave kompletne informacije o svojoj vlasničkoj strukturi i da te informacije dostave nacionalnom savetu za medije.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusima u Ukrajini zabranjeno da rade u medijima

Izvor: Blic, 03.Sep.2015

Ukrajinski parlament usvojio je danas zabranu Rusiji, odnosno ruskim državljanima, da bude uključeni u poslovanje elektronskih medija u Ukrajini...U zabrani se navodi da niko “ko je agresor na Ukrajinu”, a parlament je ranije Rusiju označio kao agresora, ne sme da bude umešan u poslovanje televizijskih...

Nastavak na Blic...

Ukrajina zabranila Rusima rad u medijima

Izvor: 011vodič.com, 04.Sep.2015, 12:05

Predlog zakona, koji su većinom glasova podržali ukrajinski poslanici, propisuje da niko ko učestvuje u radu medija ne može da bude iz zemlje koju Ukrajina smatra agresorom, prenela je agencija AP.. Vrhovna rada je početkom godine proglasila Rusiju agresorskom državom, a u Ukrajini su još...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.