Uhapšeno 72 policajca i osam vatrogasaca zbog prevara od 11. septembra

Izvor: Press, 08.Jan.2014, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 72 policajca i osam vatrogasaca zbog prevara od 11. septembra

Kako je javio BBC, među uhapšenima su 72 policajca i osam vatrogasaca, saopštilo je tužilaštvo.

Mnogi od njih su lažno tvrdili da su u terorističkom napadu 11. septembra 2001. godine pretrpeli povrede ili doživeli mentalne poremećaje zbog kojih ne mogu više da rade.

Veruje se da šteta nastala zbog ovakvih prevara iznosi više stotina miliona dolara, navodi BBC.

"Ovakva bezočnost je šokantna", izjavio je danas okružni tužilac Menhetna Sajrus >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Vens.

"Mnogi od okrivljenih su lažirali mentalne bolesti kao posledicu napada od 11. septembra, čime su ukaljali čast onih koji su tada prvi reagovali i stavili se u službu grada, žrtvujući svoje zdravlje i bezbednost", istakao je on.

Jedan od učesnika u prevari tvrdio je, na primer, da je zadobio povredu vrata da bi potom otvorio studio za borilačke veštine, dok je drugi kazao lekaru da pati od napada panike i da nije u stanju da izlazi iz kuće, a zatim je na društvenim mrežama postavio fotografije na kojima se vidi kako uživa dok vozi skuter na vodi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: bivši policajci lažirali invalidnine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Jan.2014

Stotinu i šest osoba, među kojim 80 bivših njujorških policajaca i vatrogasaca, optuženo je u utorak za veliku prevaru koja se odnosi na invalidske penzije i koja je koštala stotine miliona dolara, izjavio je tužitelj distrikta Manhattan. Nakon napada, veliki broj optuženih je prijavio nesposobnost...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.