Uhapšeni mafijaši zbog trgovine cvećem, drogom...

Izvor: RTS, 29.Sep.2015, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni mafijaši zbog trgovine cvećem, drogom...

Italijanska policija uhapsila je na jugu zemlje 48 osumnjičenih pripadnika mafije "Ndrangeta" koji su ilegalno prodavali cveće na holandskom tržištu, ukradenu čokoladu "Lind", kao i drogu i oružje.
Sedište te bande bilo je na jugu zemlje u Kalabriji, saopštio je juče na konferenciji za novinare zamenik tužioca Mikele Prestipino, javio je AFP, prenosi Tanjug.

Policija je hapšenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obavila u saradnji sa holandskom policijom.
Istraga je pokazala da je banda švercovala 250 tona čokolade "Lind", vrednosti više od sedam miliona evra, koja je ukradena u Italiji krajem prošle godine a prodata u Italiji, Poljskoj, Austriji i Švajcarskoj.
Prema italijanskim vlastima, "Ndrangeta" je najaktivnija, najbogatija i najjača mafijaška grupa u Evropi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeno 48 osumnjičenih pripadnika mafije

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Sep.2015

Italijanska policija uhapsila je na jugu zemlje 48 osumnjičenih pripadnika mafije "Ndrangeta" koji su ilegalno prodavali cveće na holandskom tržištu, ukradenu čokoladu "Lind", kao i drogu i oružje...Sedište te bande bilo je na jugu zemlje u Kalabriji, saopštio je juče na konferenciji za novinare...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Pala “cvetna” mafija u Kalabriji

Izvor: Mondo, 30.Sep.2015, 09:27

Italijanska policija uhapsila je na jugu zemlje 48 osumnjičenih pripadnika mafije "Ndrangeta" koji su ilegalno prodavali cveće na holandskom tržištu, ukradenu čokoladu "Lind", kao i drogu i oružje...Foto: screnshot Guardia Finanza policija italija YT.jpg..Sedište te bande bilo je na jugu zemlje...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.