Uhapšene 23 osobe zbog napada na muzej Bardo

Izvor: RTS, 26.Mar.2015, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšene 23 osobe zbog napada na muzej "Bardo"

Tuniske vlasti uhapsile su 23 osobe osumnjičene da su prošle nedelje napale Nacionalni muzej "Bardo", kada je poginulo 20 turista, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nadžem Garsali.
Ministar unutrašnjih poslova Tunisa Nadžem Garsali rekao je novinarima da se među 23 uhapšenih nalazi i jedna žena, kao i da su oni uhapšeni kao pripadnici jedne terorističke ćelije koja je bila umešana u napad, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preneo je AFP.

Sve privedene osobe su iz Tunisa, dok su dva Marokanca, jedan Alžirac i jedan Tunišanin u bekstvu. Jedan od njih je optužen za nabavku oružja napadačima koji su ubili 20 stranih turista i jednog lokalnog policajca.
Hapšenjem je razbijeno 80 odsto te terorističke ćelije, rekao je Garsali.
Prema navodima policije, tu terorističku mrežu je predvodio džihadista alžirskog porekla Lokman Abu Sahr koji je ranije imao kontakte sa Al Kaidom.
Odgovornost za napad je preuzela Islamska organizacija, rival Al Kaide.
Muzej "Bardo" trebalo je da bude ponovo otvoren za posetioce u utorak, ali je njegovo otvaranje odloženo u poslednjem trenutku iz bezbednosnih razloga jer je Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo da Muzej još ne može da primi veliki broj turista.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tunis: Razbijena teroristička ćelija povezana s napadom na muzej

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Mar.2015

Vlasti Tunisa su uhapsile 23 osobe osumnjičene da su izvršile napad na Nacionalni  muzej Bardo prošloga tjedna  u kojem je poginulo 20 turista...Ministar unutrašnjih poslova Nadžem Garsali je rekao novinarima da se među 23 uhapšenih nalazi i jedna žena i da su oni uhapšeni kao pripadnici jedne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.